Analni sex

Analni sex je v preteklosti veljal za tabu temo, kar pa se spreminja in danes velja za nekaj povsem običajnega.

Analni sex redno prakticira vsak dan več ljudi, še več pa je tistih, ki se z njim soočajo prvič. Moški in ženske, ki so že poskusili z analno stimulacijo ali analnim seksom se z veseljem vračajo k tovrstnim užitkom. Analni sex nudi odlične orgazme, ki so lahko celo boljši od običajnih.

Pomembno pri prvi izkušnji z analnim seksom je, da se nanj dobro pripraviš, si vzameš čas in ne hitiš. Pri prvem nakupu analne erotične igračke, ne pretiravaj z velikostjo ter kot najbolj pomembno, vedno uporabi dovolj lubrikanta.

Si tudi ti želiš preizkusiti analni seks ali svoje spolno življenje popestriti z analnimi igračkami? Potem preberi spodnji zapis in si olajšaj nakup ter odgovori na nekatera vprašanja, ki se ti porajajo ob pogledu na različne analne pripomočke. Sex shop Gtočka ponuja pestro izbiro pripomočkov za analni sex.

Ali je analni sex primeren zame?

Analni sex oz. analno stimulacijo si lahko privoščiš ne glede na to ali si moški ali ženska in ne glede na tvojo spolno usmerjenost. Če si moški in si želiš analnega seksa, še ne pomeni, da si homoseksualec in da si želiš spolnih odnosov z drugim moškim.

Analni erotični pripomočki so v prvi vrsti namenjeni za analni seks in stimulacijo, zato ni pravila, katere izdelke naj bi uporabljale ženske in katere moški. Je pa pri določenih izdelkih sama oblika in namen prilagojen določenemu spolu, kar je razvidno že iz samega opisa izdelka ali namena pripomočka.

Pri analni stimulaciji moških je predvsem pomembna njihova prostata ali kot jo imenujemo P točka. Ta moškim prinaša posebne občutke in v kombinaciji s stimulacijo penisa pripelje do nepozabnih orgazmov, ki jih še niste doživeli. Moška P točka je tako kot G točka pri ženskah, skrita na posebnem mestu, zato jo najenostavneje dosežemo skozi analno odprtino in stimuliramo ravno z zato zasnovanimi erotičnimi igračkami. Te boste našli v skupini stimulatorji prostate.

Ostale analne igračke so kot smo že zapisali namenjene tako ženskam kot moškim, se pa med seboj razlikujejo glede na uporabo, material in seveda užitek, ki ga prinašajo.

Poglejmo katere vrste analnih erotičnih igračk lahko najdete v naši erotični trgovini

Analni čepi

Analni čepi so najbolj priljubljena analna erotična igračka in zato tudi najbolj prodajan med vsemi analnimi pripomočki. V naši ponudbi najdeš raznovrstne oblike, velikosti in barve analnih čepov izdelanih iz različnih materialov. Izbiraš lahko med klasičnimi analnimi čepi, kovinskimi, steklenimi in tudi vibracijskimi analnimi čepi.

Pri izbiri analnega čepa bodite pozorni na njegovo velikost, saj začetnikom priporočamo, da pričnejo z manjšim in postopoma z uporabo večjih. V ta namen lahko izbereš tudi enega izmed kompletov analnih čepov, ki vsebuje različne velikosti, kar ti omogoča, da enostavno ugotoviš katera velikost ti najbolj ustreza.

Analni čepi imajo na zadnjem delu širok podstavek ali držalo, ki skrbi, da čep ne bo zdrsnil pregloboko in vas spravil v neprijeten položaj ali celo k zdravniku. Zato za analni seks nikoli ne uporabljaj izdelkov, ki niso namenjeni tovrstni uporabi.

Čep lahko uporabiš med predigro in med spolnim odnosom. Čep med spolnim odnosom daje občutek polnosti in zaradi pritiska na steno danke poskrbi za dodatno stimulacijo. Za nepozaben orgazem tik pred ali med vrhuncem poskusi čep odstraniti in se prepusti užitku.

Več o uporabi in vrstah analnih čepov si preberi tukaj.

Analne kroglice

Analne kroglice so predvsem namenjene za povečanje intenzivnosti orgazma, kar dosežete s postopnim odstranjevanjem kroglic med samim orgazmom. Medtem, ko boste kroglico eno po eno počasi izvleki bodo stimulirale analno mišico, ki se med odstranjevanjem krči in širi, kar povzroči dodatno stimulacijo in pripelje do močnejšega orgazma.

Analne kroglice se med seboj razlikujejo predvsem po dolžini in debelini, nudimo pa tudi vibracijske, ki nudijo še dodaten užitek.

Pri prvi uporabi enako kot pri analnih čepkih priporočamo, da pričneš z enostavnejšimi oblikami, manjšimi in krajšimi. Ko se privadiš običajnih pa lahko nadaljuješ z daljšimi, širšimi in bolj zahtevnimi oblikami.

Analni pripomočki

Kot za vaginalno stimulacijo tudi za analni sex lahko uporabimo različne erotične pripomočke, ki smo jih razdelili na analne dilde, analne vibratorje, analne stimulatorje in stimulatorje prostate.

Analni vibrator in analni dildo nimata točno določene oblike ali lastnosti, ki bi ju razlikovala od klasičnih dildov in vibratorjev. Zato lahko brez skrbi klasične vibratorje in dilde uporabiš tudi analno, če seveda izbereš primerno debelino in velikost. So pa praviloma analni dildi in analni vibratorji nekoliko ožji od običajnih, za enostavnejšo penetracijo. Nekateri analni dildi in vibratorji pa imajo tudi narebreno površino ali so oblikovani tako, da so posebej primerni za analno stimulacijo.

Analni stimulatorji so različne erotične igračke, ki jih uporabljamo za stimulacijo analnega predela in niso klasičnih oblik ali imajo posebno lastnost zaradi katere niso uvrščeni med klasične analne dilde ali vibratorje.

Stimulatorji prostate so posebej namenjeni moškim za stimulacijo njihove P točke. Tovrstne erotične igračke imajo nekoliko ukrivljeno konico, s katero enostavno dosežete vašo P točko in jo stimulirate. Več o stimulatorjih prostate si preberi tukaj.

Analna drogerija

Izdelki analne drogerije vsebujejo klasične analne lubrikante na vodni osnovi, na silikonski osnovi in hibridne lubrikante, ki so mešanice vodnih in silikonskih lubrikantov.

V analni drogeriji najdeš tudi razdelek z analnimi spreji in geli. Ti izdelki so v večini namenjeni izboljšanju prve izkušnje z analnim seksom, sproščanju analnih mišic za enostavnejšo penetracijo in bolj prijetne spolne odnose.

Klistirke so kot že samo ime pove namenjene analnemu tuširanju zato jim pravimo tudi analni tuš. V ponudbo najdeš različne modele, ki se med seboj razlikujejo v prostornini, načinu prhanja in oblikah ter materialih. Več o klistirkah si preberi na tej povezavi.

Uporaba lubrikanta

Pri analnem seksu je uporaba lubrikanta izjemno pomembna in praktično nujna. Zadnjična odprtina se po naravni poti ne vlaži, kot se vaginalna, zato je za kar najboljšo izkušnjo in preprečitev kakršnih koli bolečin ter poškodb, potrebna uporaba lubrikanta.

Analni lubrikanti se od klasičnih razlikujejo predvsem v gostoti in obstojnosti, saj je pri analni stimulaciji izredno pomembna dobra navlaženost in dolga obstojnost lubrikanta.

Pri uporabi erotičnih igračk za analno uporabo vedno uporabi analni lubrikant, ki je izdelan na vodni osnovi, da ne poškoduješ materiala svoje igračke. Izjema so steklene in kovinske erotične igračke, pri katerih lahko uporabiš tako vodni kot silikonski lubrikant.

Za analne spolne odnose pa je najprimernejši silikonski lubrikant, ki je še bolj obstojen in gladek kot običajni vodni lubrikanti in zato nudi dodatno ugodje ter poskrbi za kar se da prijeten prvi analni sex.

Higiena

Najpomembnejši del analnega sexa je zagotovo primerna higiena. S primerno higieno tako preprečiš morebitne neprijetne trenutke in obenem poskrbiš za svoje zdravje.

Najpomembnejši del ko govorimo o higieni je analno izpiranje ali tuširanje, ki ga enostavno opraviš z zato namenjenimi klistirkami in podobnimi pripomočki. Gre za čiščenje z mlačno vodo, ki pomaga izpirati morebitne ostanke blata in tako poskrbi, da med analnimi igrami ne pride do neprijetnih situacij.

Higiena erotičnih igračk je že na splošno zelo pomembna, ko pa govorimo o analnih je potrebno, da ste še bolj dosledni in poskrbite za temeljito čiščenje in pravilno negovanje izdelkov. Kovinske in steklene igračke je dokaj enostavno očistiti. Pri silikonskih ali drugih mehkejših igračkah je potrebno posebno pozornost nameniti morebitnim poškodbam izdelkov ali razpokam na materialu. V teh predelih se lahko zadržujejo bakterije zato uporaba takšnih ni več varna in je najbolje, da jih zamenjate z novimi.

Za čiščenje analnih pripomočkov ti v vsakem primeru priporočamo uporabo enega izmed čistil erotičnih pripomočkov

Prijavi se

Meni

Primerjava0Moj seznam želja0

Vaša košarica

Ni izdelkov v košarici