Analni čepi

Analni čepi so najbolj priljubljena analna erotična igračka in zato tudi najbolj prodajan med vsemi analnimi pripomočki. Analni čepi so manjše erotične igračke, ki jih vstavimo v analno odprtino. Čepi med uporabo dajejo občutek polnosti ter nudijo prijetno stimulacijo tako moškim kot ženskam.

Uporaba analnih čepov je prijetna in ne povzroča bolečin. Zato jih lahko uporabljaš tako med spolnim odnosom, predigro ali celo pri vsakodnevnih opravilih.

Vsi analni čepi imajo skupno lastnost, podstavek oz. držalo na spodnjem delu, ki čep obdrži na mestu in preprečuje, da bi zdrsnil pregloboko. Izdelki in analni čepi, ki nimajo širokega držala niso varni za analno uporabo. Uporaba takšnih izdelkov te lahko pripelje do neprijetne izkušnje in obiska zdravnika. Zato nikoli ne uporabljaj drugih izdelkov, ki niso namenjeni tovrstni uporabi.

Analni čepi so oblikovani podobno, vsi imajo skupno to, da imajo širši vstavljivi del in ožji vrat, ki se nadaljuje v širok podstavek na spodnjem delu.

Med seboj se vseeno razlikujejo po velikosti in obliki vstavljivega dela ter obliki spodnjega dela čepa oz. držala. Glavni vstavljivi deli čepov se razlikujejo po obliki in velikosti. Nekateri so bolj okrogli, nekateri pa imajo bolj stožčasto obliko, kar omogoča lažje vstavljanje.

Držala čepov se razlikujejo predvsem po širini in obliki. Držala so lahko široka ali ozka, z nameščeno rinko ali okrašena z različnimi detajli, kot so diamanti, vrtnice in podobno.

Ali je analni čep primeren tudi zame?

Prepričani smo da je analni čep primeren za vsakogar. Analni čep lahko uporabljaš če si tega želiš in ni pomembno, ali si ženska ali moški.

Uporaba analnega čepa ženskam daje občutek polnosti, nudi stimulacijo med predigro in tudi med spolnimi odnosi. Čep lahko namreč uporabljaš samo za nošenje, kot tudi med običajnimi spolnimi odnosi, kar daje občutek dvojne penetracije in ponuja neverjetne užitke.

Moškim analni čepi nudijo stimulacijo prostate, kar poskrbi za dodatni užitek. Čep lahko uporabljaš kot stimulator, kot dodatek k samozadovoljevanju ali med spolnimi odnosi.

Če si v analni stimulaciji ali analnem seksu začetnik/ca, ti analni čepi nudijo odličen uvod v analni seks, saj se z njimi na udoben in enostaven način privadiš analne stimulacije in enostavno stopnjuješ tudi velikost.

Po čem se analni čepi razlikujejo in kakšne vrste poznamo?

Analni čepi se med seboj razlikujejo po obliki, velikosti in pa materialu iz katerega so izdelani. V ponudbi pa imamo tudi vibracijske analne čepe, ki ob nošenju nudijo tudi raznolike vibracije in zagotavljajo še intenzivnejšo stimulacijo.

Ker imajo različne skupine čepov v erotični trgovini gtocka.si tudi različne lastnosti, prednosti in nekatere tudi slabosti, smo jih razdelili v skupine, ki kar najbolj povezujejo med seboj podobne izdelke.

Te so:

Klasični analni čepi

Kovinski analni čepi

Stekleni analni čepi

Kompleti analnih čepov

Vibracijski analni čepi

Hlačke z analnimi čepi

Kako naj izberem pravi analni čep?

Pri izbiri analnega čepa je najbolje pomembno, da si pozorna/en na velikost, obliko in material. Če se z analnimi čepi ali analno stimulacijo srečuješ prvič oz. si še začetnik/ca vsekakor na začetku izberi manjše analne čepe, po možnosti s stožčasto obliko za lažje vstavljanje.

Izbereš lahko tudi komplete analnih čepov, ki v večini primerov ponujajo 3, nekateri celo 5, analnih čepov različnih velikosti. Kompleti čepov so odlični za postopno privajanje in ugotavljanje vaše idealne velikosti.

Oblika čepa že po samem izgledu daje občutek kaj čep prinaša in kaj čep tudi zahteva od vas. Čepi s stožčasto obliko so bolj primerni za začetnike, saj nudijo enostavnejše vstavljanje in odstranjevanje. Čepi s krogličasto obliko so za vstavljanje tudi dokaj enostavni, medtem ko njihovo odstranjevanje ni tako enostavno kot stožčastih in bo potrebno nekaj dodatnih trenutkov in več sproščenosti.

Po drugi strani pa vam stožčasti čepi ne prinašajo enake stopnje stimulacije kot krogličasti, saj oblika slednjih nudi boljšo stimulacijo, večji pa bo tudi občutek polnosti.

Pri moški lahko oblika čepa poskrbi za bolj intenzivno stimulacijo, saj čepi, ki imajo ukrivljeno obliko ponujajo enostavnejši doseg moške prostate in s tem tudi bolj intenzivno stimulacijo le te.

Izbira materiala vašega analnega čepa je pomembna predvsem iz vidika udobja, uporabe lubrikanta in tudi vaših občutkov. Različni materiali ponujajo tudi svoje prednosti in slabosti.

Klasični analni čepi so v večini izdelani predvsem iz silikona in podobnih materialov, ki so prijetni, gladki in običajno mehki na dotik. Slabost teh vrst čepov je njihova kompatibilnost z lubrikanti, saj so primerni le za uporabo z lubrikanti na vodni osnovi.

Kovinski in stekleni analni čepi so najbolj priljubljena izbira uporabnikov, tako začetnikov kot izkušenih. Na otip so gladki in trdi, njihova prednost pa je kompatibilnost z vsemi vrstami lubrikantov in enostavno vzdrževanje.

Kompleti analnih čepov vsebujejo več čepov, ki so lahko različnih velikosti oblik ali barv. Kompleti so odlična izbira za začetnike ali ljubitelje, ki svojo zbirko erotičnih igračk z veseljem dopolnijo z različnimi izdelki. V tej skupini najde tako klasične, kot tudi kovinske in steklene analne čepe za vsak okus.

Vibracijski analni čepi so v večini, enako kot klasični, izdelani iz silikona in kompatibilni z vodnimi lubrikanti. Lahko so mehki, trdi in tudi različnih oblik in struktur.

Hlačke z analnimi čepi so opremljene z analnim čepom iz silikona in so po uporabi, primernosti lubrikanta in vzdrževanju enake kot klasični analni čepi.

Za več napotkov in informacij si preberite opis na posamezni skupini analnih čepov. Tam boste našli vse prednosti in slabosti izdelkov ter dodatne informacije za pravilno uporabo in vzdrževanje.  

Kako uporabljam analni čep?

Za prvič kot zapisano zgoraj uporabi manjši in gladek čep, po možnosti stožičaste oblike. Izbereš lahko tudi komplet analnih čepov, ki ti prinaša različne velikosti in boš kasneje lahko velikost stopnjeval/a.

Pred vstavljanjem poskrbi za nanos lubrikanta, le ta pa naj bo namenjen analni uporabi. Lubrikant nanesi tako na predel anusa kot na čep. Poskrbi za udobno pozo, to lahko storiš leže, v počepu ali stoje, odvisno od tvojega udobja. Počasi prični z vstavljanjem čepa in nadaljuj vse dokler ne dosežeš ožjega dela, ki čep zadrži na mestu.

Pri prvi uporabi lahko čep po določenem času postane moteč, takrat je čas, da ga odstraniš. Namreč kot vsake nove stvari, je tudi tukaj potrebno nekaj vaje in potrpljenja, da se občutka navadiš.

Čep odstraniš na enak način, kot ga vstaviš. Poišči udobno pozo in ga počasi ter z občutkom izvleci.

Čiščenje analnih čepov

Pri analnem seksu je higiena še toliko bolj pomembna, zato pred in po vsaki uporabi čep očisti s čistilom erotičnih igračk ali uporabi vodo in milo. Čep obriši z nežno krpo, ki ne pušča sledi in ga pospravi za naslednjo uporabo. Čep shranjujte v vrečki ali posodici, ki naj bo zračna in po možnosti izdelana iz tkanine ali naravnih materialov. Ne shranjujte jih v plastične posode ali vrečke.

Prijavi se

Meni

Primerjava0Moj seznam želja0

Vaša košarica

Ni izdelkov v košarici