Klasični vodni lubrikanti

Klasični vodni lubrikanti so najpogosteje uporabljeni in najbolj priljubljeni lubrikanti na trgu. Lubrikanti na vodni osnovi so namreč najbolj vsestranski in uporabni praktično v vseh pogledih. Kompatibilni so z vsemi vrstami igračk, kondomov in drugih erotičnih pripomočkov.

V nadaljevanju si lahko prebereš kakšne so prednosti in kakšne slabosti lubrikantov na vodni osnovi, kako jih uporabljati, očistiti in nekaj drugih informacij, ki ti zagotovo pridejo prav pri izbiri ob nakupu lubrikanta.

Poglejmo najprej njihove prednosti

- Vodni lubrikanti so kompatibilni z vsemi kondomi in vsemi vrstami erotičnih igračk in pripomočkov

- So blagi in ne vsebujejo posebnih sestavin, zato v večini primerov tudi ne povzročajo nelagodja ali alergijskih reakcij med njihovo uporabo. Tako so primerni tudi za osebe z bolj občutljivo kožo in težavami z alergijo.

- Lahko jih uporabljaš pri masturbaciji, spolnih odnosih, predigri, analnih spolnih odnosih in celo pri oralnem seksu. Pri analnih spolnih odnosih sicer priporočamo uporabo lubrikanta, ki je izdelan za analni seks in je od klasičnega nekoliko gostejši. Pri oralnem seksu pa si boš želel/a poleg vlaženja tudi dobrega okusa, zato raje izberi lubrikant z okusom ali enega izmed oralnih gelov.

- Čiščenje tovrstnih lubrikantov je enostavno, tako s telesa kot tudi iz oblačil, posteljnine in drugih površin.

Slabe strani lubrikantov na vodni osnovi

- V primerjavi s silikonskimi so manj obstojni in jih je posledično med spolnim odnosom potrebno večkrat dodajati.

- Ker se hitro sperejo niso primerni za uporabo v kadi, pod prho ali v bazenih.

- Ob dolgotrajnih spolnih odnosih jih boš porabil/a več kot silikonskih.

Čiščenje

Čiščenje lubrikanta na vodni osnovi je enostavno, saj ga lahko s praktično vseh površin očistite le z vodo. V kolikor voda ne bi bila dovolj, zadostuje če dodate kanček mila.

Iz erotičnih igračk in pripomočkov prav tako lubrikant enostavno spereš s toplo vodo in blagim milom. Ko končaš pa igračko očisti še s čistilom erotičnih igračk. Vsekakor bodi pozoren/na, da ne uporabiš močnih mil, s sestavinami, ki bi lahko poškodovali material tvoje igračke.

Dodatne informacije

Med vodne lubrikante pa ne spadajo le klasični temveč imamo v ponudbi tudi analne lubrikante, lubrikante z okusom in naravne lubrikante. Vsak od teh ima določene lastnosti, ki so pomembne, zato so ti uvrščeni v svoje podskupine. Predlagamo, da pred nakupom prebereš tudi lastnosti ostalih izdelkov, saj ima vsak svoje prednosti, ki lahko odločijo tvojo izbiro.

Izredno priljubljeni so tudi lubrikanti z učinki gretja, hlajenja ali stimulacijski, ki do mešanica lubrikanta in stimulacijskega gela. Vse naštete najdeš v skupini posebnih lubrikantov.

Opozorila

Čeprav vodni lubrikanti veljajo za nežne in ne vsebujejo posebnih sestavin, vseeno priporočamo da pred vsako uporabo lubrikanta, ki ga še nisi uporabljal/a, narediš test občutljivosti. To narediš tako, da na podlaket naneseš manjšo količino lubrikanta in počakaš vsaj 30 minut. V kolikor se pojavi draženje ali druga reakcija na koži, lubrikanta ne uporabljaj.

Prijavi se

Meni

Primerjava0Moj seznam želja0

Vaša košarica

Ni izdelkov v košarici