Kondomi

Kondomi so najbolj zanesljiva in obenem varna zaščita pred prenosom spolno prenosljivih bolezni in pri preprečevanju neželene nosečnosti. Njihova varnost pa je pogojena s pravilno uporabo in izbiro pravega kondoma za tvoje potrebe. Kondomi danes v različnih modelih, barvah, debelinah in z različnimi dodatki skačejo že z vsake police. Prav zato je še toliko bolj pomembno, da znaš izbrati pravi kondom in veš kakšne so razlike med pestro ponudbo.

V nadaljevanju si preberi vse kar moraš vedeti o izbiri kondomov.

Kako naj izberem pravi kondom?

Pri izbiri kondoma je najbolj pomembna njegova velikost oz. širina. Prevelik oz. preširok kondom se ne bo dobro oprijel tvojega penisa in se med spolnim odnosom lahko sname. Premajhen oz. pretesen kondom pa lahko ob trenju hitreje poči.

Vse vrste kondomov imajo podobne širine in dolžine, se pa med seboj vseeno nekoliko razlikujejo, zato vedno glej dimenzije, ki so zapisane pri vseh modelih v naši ponudbi. Tudi kondomi večjih dimenzij niso vedno primerni samo za daljše ali debelejše penise. XL kondomi namreč oznako XL lahko nosijo le na podlagi ene dimenzije ali obeh. Tako je lahko XL kondom večji v obeh dimenzijah ali le daljši od običajnih in enake širine in obratno.

Če iščeš kondom, ki bo kar najbolj primeren tvoji velikosti ti svetujem, da izbereš kondome znamke Mister Size, ki so na voljo v različnih premerih vse od 47mm pa do 69mm. Pripravljeno pa imamo tudi merilo, ki ga natisneš na domačem tiskalniku in enostavno izmeriš svojo idealno velikost kondoma.

Izbira kondoma pa seveda ni pogojena le z velikostjo. Pri zbiri zato upoštevaj tudi tvoje želje, saj kondomi že dolgo niso samo zaščita. Le ti lahko v tvoje spolno življenje prinesejo kar nekaj dodatnih užitkov in razburljivosti.

Med pestro izbiro lahko poiščeš kondome, ki poskrbijo za zakasnitev orgazma, kondome z okusom, ekstra tanke za boljši občutek in mnogo drugih.

Med katerimi kondomi torej lahko izbiraš?

Kondome smo razvrstili v skupine ki združujejo različne znamke po vrsti kondomov in namenu uporabe.

Klasični kondomi so kondomi klasične oblike z gladko površino, brez okusa ali drugih dodatkov. V tej skupini boš našel tudi močnejše kondome, ki imajo debelejši material in so tako še bolj odporni proti predrtju. Poišči jih tukaj.

Posebni kondomi so vsi kondomi, ki se tako ali drugače razlikujejo od ostalih. V tej skupini lahko najdeš kondome s stimulacijskim učinkom za tvojo partnerko, svetleče kondome, debelejše kondome za večjo varnost, ožje in manjše kondome ter podobno. Več informacij si preberi tukaj.

Kondomi za zakasnitev orgazma so izdelani za daljši užitek in popolno zadovoljstvo obeh partnerjev. Kondomi ti pomagajo pri prekomerni občutljivosti penisa in podaljšajo tvoje spolne odnose. Kako delujejo in katere ti nudimo si preberi na tej povezavi.

Rebrasti in pikčasti kondomi so zelo priljubljena izbira vseh, ki od kondoma želijo nekaj več. Ti kondomi imajo zunanjo površino obdano z različnimi rebri, pikicami in podobnimi izboklinami za dodatno stimulacijo med spolnimi odnosi. Svoje najdeš tukaj.

Ekstra tanki kondomi so izbira zate če uživaš v seksu brez kondoma pa si vseeno želiš biti zaščiten. Ekstra tanki kondomi ti ponujajo svoboden občutek ob katerem ne boš niti vedel da ga nosiš. Ponudbo in dodatne informacije najdeš tukaj.

Kondomi z okusom za vse ljubitelje sadja, barv in različnih arom. Tukaj ti nudimo pestro izbiro kondomov z okusom ali aromo po tvoji želji. Najdeš jih na tej povezavi.

XL kondomi za večje dimenzije penisa. Tu najdeš vse vrste večjih kondomov, nekateri so širši, drugi daljši spet tretji ti ponujajo večje dimenzije v obeh primerih. Ponudbo in več informacij o XL kondomih najdeš na tej povezavi.

Večja pakiranja kondomov ti nudijo tvoje najljubše kondome v večjem pakiranju, s katerim si zagotoviš zalogo, ki je nikoli ne sme zmanjkati. Klikni tukaj in izberi svoj paket.

Kondomi Mister Size so tisti, ki nudijo velikost za vsakega. Tukaj najdeš kondom, ki se bo popolnoma prilegal tvojemu penisu. Podrobno predstavitev kondomov Mister Size najdeš na tej povezavi.

Ženski kondomi so manj pogosta izbira, saj je tudi ponudba le teh bolj skopa od vseh ostalih. Za več informacij o ženskih kondomih in ogled ponudbe, klikni na to povezavo.

Kondomi in analni seks

Večina kondomov ni namenjena za uporabo pri analnem seksu, saj se zaradi trenja kondom lahko hitreje poškoduje in posledično poči. Ker pa je pri analnem seksu zelo pomembna higiena je zato uporaba kondoma priporočljiva.

Priporočamo, da za analni seks uporabiš kondome, ki so primerni tudi za tovrstno uporabo. Če je kondom primeren za uporabo pri analnem seksu smo to zapisali tudi v opis izdelka. Za hitrejše iskanje priporočam da svojo izbiro iščeš med kondomi znamke Pasante in Durex. Posebej namenjeni analni uporabi so Durex Perfect Connection.

Če za analni seks uporabljaš klasični ali drug kondom, ki ni temu namenjen, poskrbi da uporabiš dovolj lubrikanta in tako zmanjšaš trenje. Priporočamo tudi, da v tem primeru uporabiš debelejše kondome, ki imajo močnejši material.

Kondomi in uporaba lubrikanta

Večina kondomov je že navlaženih z lubrikantom, vendar se vlažnost razlikuje med posameznimi kondomi in znamkami. Uporabo lubrikanta priporočamo tako pri spolnih odnosih brez, kot tudi pri seksu s kondomom. Dobra navlaženost namreč nudi prijetne občutke in izboljša spolne odnose ter preprečuje morebitno moteče trenje in bolečino.

V kombinaciji s kondomi vedno uporabi lubrikant, ki je primeren za uporabo s kondomi, saj bi v nasprotnem primeru lahko kondom poškodovali. V veliki večini velja, da v kombinaciji s kondomi brez skrbi lahko uporabiš vse lubrikante izdelane na vodni osnovi.

Večjo pozornost nameni lubrikantom na silikonski osnovi, saj ti v večini niso primerni za uporabo s katerimi koli kondomi.

Občutki med spolnim odnosom s kondomom

Če smo iskreni je seks s kondomom drugačen kot brez, ni pa nujno, da so občutki slabši. Tako moški kot ženske smo si pri občutljivosti različni, zato različno občutimo tudi uporabo kondoma.

Nekateri moški trdijo, da jim uporaba kondoma predstavlja zmanjšane občutke, med njimi določeni celo do meje, ko ne čutijo dovolj, da bi v seksu uživali. Spet drugi kondome z veseljem ravno zaradi tega uporabljajo, saj jim občutki ob seksu brez kondoma predstavljajo preveliko trenje in s tem prehiter izliv.

Če pri uporabi kondoma ne občutiš dovolj lahko svojo izbiro iščeš med ekstra tankimi kondomi, ki nudijo boljše občutke in so zelo priljubljena izbira vedno več uporabnikov.

Če pa si med tistimi z bolj občutljivim penisom in se občasno ali redno soočaš s težavo preobčutljivosti in prehitrim orgazmom, lahko izbiraš med kondomi za zakasnitev orgazma.

Ženske pri uporabi kondoma prav tako poročajo o različnih občutkih. Nekatere občutke opisujejo kot podobne seksu brez kondoma spet druge se s tem ne strinjajo. Pri ženskah kondomi lahko predstavljajo neprijetno trenje, kar odlično rešiš z uporabo lubrikanta, ki trenje zelo zmanjša.

Občutki pa so lahko tudi povezani s samim počutjem med spolnim odnosom. Ob seksu brez kondoma se določeni ljudje enostavno ne počutijo dovolj varno, zato jim je seks s kondomom boljši, saj se lažje sprostijo in uživajo brez skrbi.

Prijavi se

Meni

Primerjava0Moj seznam želja0

Vaša košarica

Ni izdelkov v košarici