Analne kroglice ali odkritje neizkoriščenega vira užitka

Erotične igračke

Ko gre za divji svet analne igre, so analne kroglice odličen pripomoček za začetek. Številne možnosti so posebej zasnovane za začetnike, zato imajo kroglice glavno prednost v tem, da so na prvi pogled razmeroma preproste za uporabo, vendar kljub temu prinašajo močne rezultate. Veljajo za odličen način pri doseganju analne stimulacije.

Povezovalna vrvica olajša dosego orgazma, kar je nadvse pomembno, saj je večji del občutkov povezanih z analnimi kroglicami dejansko v njihovi odstranitvi. Včasih je vsaka naslednja kroglica postopoma večja od predhodnje, včasih pa so kroglice enake velikosti. 

Analne kroglice so namenjene tako moškim, kot tudi ženskam. Če upoštevamo dejstvo, da imamo vsi ljudje popolnoma enako fiziologijo, ko gre za anus, potem lahko sklepamo, da na trgu namreč ni točno določenih analnih kroglic za moške oziroma t.i. gejevskih analnih kroglic ali česa podobnega.

Izgled

Čeprav obstaja mnogo različnih vrst analnih kroglic, imajo vse nekaj skupnega: povezovalno vrvico oziroma so oblikovane v prilagodljivo enoto. Prav vse analne kroglice pa bodo imele na koncu značilen prstan oziroma zamašek. Kar je ključnega pomena, v kolikor ne želite, da vam kroglice popolnoma zdrsnejo v analno votlino. Povedano drugače – če želite po končani analni stimulaciji izvleči kroglice brez kakršnih koli težav.

Morda vas bo tole presenetilo, vendar analne kroglice niso znane po tem, da zagotavljajo stalen vir užitka. V resnici analne kroglice v glavnem učinkujejo, ko jih vstavite in odstranite mimo dveh mišic v vaši analni votlini. In ko vsaka kroglica preide te mišice, nastane prijeten niz občutkov.

Uporaba

Ste se kdaj vprašalii, zakaj bi morale ravno analne kroglice postati sestavni del vašega spolnega življenja? Morda je pravi razlog ravno zaradi popestritve predigre, saj gre na ta način za odlično ogrevanje pred seksom ali intenzivnejše samozadovoljevanje. 

Kroglice nežno vstavite eno za drugo. In počasi jih odstranite, da lahko aktivno stimulirajo vaš anus. Glede vstavljanja, je edino pomembno pravilo to, da ste uporabili lubrikant po vseh straneh kroglic. Rektum namreč velja za zelo krhek del in se lahko brez uporabe lubrikanta raztrga.

V trenutku, ko je vaš libido na najvišji stopnji, je priporočljivo, da kroglice počasi odstranite, saj se boste takrat lažje približali vrhuncu. Z odstranjevanjem pa lahko začnete tudi v trenutku, ko ravno začenjate z orgazmom. S tem boste spodbudili tako vašo nožnico, kot tudi anus in ustvarili edinstven orgazem – za razliko od vseh tistih, ki ste jih kadarkoli v preteklosti doživeli.

Smernice za nakup

Analne kroglice veljajo za preprost izdelek, in ravno zato lahko v vaše spolno življenje vnesejo ogromno energije in raznolikosti. V nadaljevanju je navedenih nekaj nasvetov, ki vam bodo glede izbire pred nakupom prišli še kako prav:

  • Ne kupujte kroglic z najlonsko vrvico. Ne samo da so taki modeli neprijetni za uporabo, tudi s čiščenjem boste imeli težave. Namesto tega se prepričajte, da boste izbrali plastične ali silikonske analne kroglice, ki jih je enostavno očistiti. Pomembno je, da začnete postopoma, korak za korakom.
  • Začnite z manjšimi kroglicami in pozneje povečajte njihovo velikost. Še posebej, če ste absolutni začetnik, boste morda pomislili, da je obvladovanje analnih kroglic enostavno. Daleč od tega, kajti dokler jih dejansko ne boste preizkusili sami, ne boste 100% vedeli kakšen je občutek. Bolje je, da začnete z manjšimi, da vidite, kako vaše telo sploh reagira na uporabo.
  • Nikoli ne pozabite očistiti analnih kroglic pred in po uporabi! Čiščenje kroglic vam bo pomagalo, da se izognete bakterijskim okužbam. In ne pozabite, da tudi če so vaše analne kroglice na prvi pogled videti čiste, ste v to lahko prepričani le tako, da jih dejansko operete. Najlažji način je, da kroglice postavite za nekaj minut v vrelo vodo. Preventiva je vedno prava izbira.
  • Preglejte opozorilne znake. Pri izbiri kroglic je treba upoštevati tudi kakovost. Pred uporabo preglejte kroglice, da se prepričate, da so gladke, brez kakšnih ostrih robov.
  • Ne pozabite na antibakterijsko čistilo. S tem mazivom se boste dokončno prepričali, da so kroglice zares čiste in pripravljene na ponovno uporabo. Bodite brez higienskih skrbi.
  • V kolikor imate težave s sprostitvijo, so vam na voljo različne vibracijske analne kroglice. Da, prav ste prebrali – vibracijske kroglice. Vibriranje vam bo namreč pomagalo k boljšemu počutju. Gre za nov občutek, za neko še ne odkrito eksperimentiranje.
  • Ne pozabite globoko vdihniti. Najboljši analni trik je iti počasi, dobiti dober lubrikant in vaditi globoko dihanje. Dihanje iz diafragme vam bo pomagalo pri sprostitvi medeničnega dna, kar bo celotno izkušnjo na nek način tudi olajšalo. Če želite videti, ali dihate iz diafragme, lahko z vstavitvijo ene roke na zgornji del prsnega koša, drugo pa na trebuh. Roka na trebuhu naj se najprej premakne, prsi pa naj se gibljejo čim manj.

Uporaba pod tušem je pogosto dobra ideja, v kolikor želite eksperimentirati. Zavedajte se, da voda ne igra vloge lubrikanta, zato poskrbite, da boste imeli silikonski lubrikant vedno pri roki. Ne pozabite na temeljito čiščenje kroglic. Pri tem pa imejte v mislih tudi to, da analne kroglice niso isto kot analni čep. Slednji vam namreč zagotavlja popolnoma drugačen občutek kot analne kroglice. Silikonske analne kroglice so najboljše predvsem za začetnike, saj je material varen za telo, neporozen in ga je najlažje očistiti. Analne kroglice so na voljo tudi s trdnejšimi kroglicami, kot je nerjaveče jeklo ali steklo.

V spleti trgovini Privateplaytime.si so vam na voljo tako klasične, kot tudi vibracijske analne kroglice. Izbirate lahko med Vibracijskim analnim kroglicam Power Beads, Flexa Pleaser, Beads, Elite Power, Indulgence in Pearls. V skupini klasičnih analnih kroglic pa boste našli Analne kroglice Feelztoys Cogilia, Fifty Shades of Grey, Intense Max, Pretty Love One, Prety Love II, Captains Hook, First Time Fun, Elite Lover, Boyfriend, Pleasure Piston, Ez-Grip, Pretty Love Parker, Pretty Love Rupert in Satisfyer I.

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice