Vračila in reklamacije

Vračila

Uporabnik nima pravice do odstopa od pogodbe skladno s 43.č členom Zakona o varstvu potrošnikov za katerekoli izdelke, ki jih ponuja prodajalec preko spletnega mesta gtocka.si, in sicer iz razloga neprimernosti vračila zapečatenega blaga zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je kupec pod dostavi odprl pečat. Ta določba se ne upošteva za izdelke, za katere oz. za katerih kategorije je izjema izrecno določena v nadaljevanju: 

  • Izdelki, ki niso bili odprti in uporabljeni

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, kjer ima uporabnik pravico, da odstopi od pogodbe, lahko v roku 14 dni podjetju na elektronski naslov info@gtocka.si ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu prodajalcu nedvoumno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog odločitve.

Odstop od pogodbe na daljavo lahko uveljavljate tudi s posredovanjem izpolnjenega obrazca, katerega si lahko prenesete TUKAJ.

Blago morate vrniti prodajalcu nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Blago vrnete na naslov: Tim group, d.o.o., Zvirče 48, 4290 Tržič, Slovenija. Edini strošek, ki vas bremeni pri odstopu od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga.

Izdelek morate vrniti nepoškodovan, poslan v originalni še neodprti embalaži in v nespremenjeni količini. Uporabnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Ob uveljavljanju pravice do odstopa mora uporabnik predložiti tudi kopijo računa in osebne podatke, v kolikor obstaja dvom glede upravičenosti do odstopa od pogodbe ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno kupnino.. 

Vračilo vseh prejetih plačil bomo opravili v roku 14 dni od prejema obvestila o odstopu, ob čemer si pridržujemo pravico do zadržanja vračila do prevzema vrnjenih izdelkov ali dokler uporabnik ne predloži dokazila, da je izdelke poslal nazaj. Uporabnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Uporabnik v zvezi z vračilom izdelkov skladno s tem poglavjem krije stroške vračila blaga. 

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oziroma darilni bon, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ne vračajo. Na vaš TRR se vrne le vplačani znesek, obenem pa prejmete tudi novo promocijsko kodo oziroma darilni bon z istimi pogoji.

Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa iz tega poglavja nosi potrošnik.

 

Garancije

Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji in roki kot so določeni z veljavno zakonodajo in navedeni na garancijskem listu, ki je priložen vsakemu izdelku pri katerem zakon in podzakonski akti določa obvezno garancija. Uporabnik lahko garancijo uveljavlja neposredno pri prodajalcu ali na njegovem pooblaščenem servisu, ta pa je dolžan odpraviti napake v roku 45 dni.  Če napake niso odpravljene v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je proizvajalec, prodajalec ali pooblaščeni servis od uporabnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec uporabniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom. Če proizvajalec v navedenem roku ne popravi ali nato ne zamenja blaga z novim, lahko razdrete pogodbo ali zahtevate znižanje kupnine. Pravice potrošnika iz tega odstavka ugasnejo po dveh letih od dneva, ko ste zahtevali brezplačno odpravo napak ali zamenjavo blaga z novim. Za zamenjano blago ali zamenjan bistveni del blaga z novim mora proizvajalec izdati nov garancijski list.

 

V primeru, da imate nepotrjen garancijski list naj vas ne skrbi, saj v skladu z 18. členom Zakona o varstvu potrošnikov ni potrebno, da garancijski list prodajalec posebej potrdi.

 

Stroške pošiljanja izdelkov v garancijsko popravilo krije kupec, po opravljenem pregledu in ugotoviti upravičene reklamacije ter popravilu ali zamenjavi blaga pa bo prodajalec stroške kupcu povrnil.

Prijavi se

Meni

Primerjava0Moj seznam želja0

Vaša košarica

Ni izdelkov v košarici