Vračila in zamenjava

Ker vemo, da so splošni pogoji spletnih trgovin včasih težko razumljivi, vračila in zamenjava blaga pa pogosta težava tako kupcev kot trgovcev, si v nadaljevanju lahko na kratko prebereš obrazložitev vračil in zamenjave blaga v naši trgovini.

 

Pri spletnem nakupu imaš kot kupec pravico, da kupljene izdelke vrneš in prejmeš povrnjeno kupnino, ne glede na razlog tvoje odločitve. Vse kar moraš storiti je, da nam v roku 14 dni od nakupa sporočiš, da odstopaš od pogodbe in v naslednjih 14 dneh izdelek vrneš na naš naslov.

 

Izdelek s priloženim izpolnjenim obrazcem za odstop od pogodbe, ki ga najdeš TUKAJ, pošlji ali osebno prinesi na naše prevzemno mesto, ki ga najdeš na naslovu:

Pervisio d.o.o., Stegne 23, 1000 Ljubljana.

 

Katere izdelke lahko vrneš?

 

Vrneš lahko izdelke, ki niso poškodovani, nimajo poškodovane ali odstranjene originalne embalaže in niso bili uporabljeni. Ker je veliko izdelkov zapečatenih iz razloga varovanja zdravja in higienskih razlogov, za te izdelke vračilo ni možno, če je bil pečat odprt, odstranjen ali poškodovan (43.č člen Zakona o varstvu potrošnikov).

 

V praksi pomeni, da lahko brez težav vrneš vse izdelke, ki nimajo pečata in vse izdelke s pečatom, če le tega nisi odprl, poškodoval ali odstranil. 

 

Primeri:

 

Vibrator, ki ima zapečateno embalažo, ni bil odprt in ima varnostni pečat nepoškodovan JE PRIMEREN ZA VRAČILO

Vibrator, ki ima zapečateno embalažo in je bil odprt, ima odstranjen ali poškodovan varnostni pečat NI PRIMEREN ZA VRAČILO

 

Spodnje perilo, ki ima nameščene vse samolepilne zaščite in pritrjene originalne etikete JE PRIMERNO ZA VRAČILO 

Spodnje perilo, ki ima odstranjene samolepilne zaščite, originalne etikete, je bilo oprano ali ima vidne znake uporabe NI PRIMERNO ZA VRAČILO

 

Lubrikant, ki je originalno zaprt JE PRIMEREN ZA VRAČILO

Lubrikant, ki ima odstranjeno folijo ali manjkajočo vsebino NI PRIMEREN ZA VRAČILO

 

Samostoječe nogavice, hlačne nogavice in podobni izdelki, NISO PRIMERNI ZA VRAčilo, če imajo vidne znake nošenja, so raztegnjeni ali kakorkoli poškodovani.

 

Kakšni so stroški vračila?

 

Za vračilo ali zamenjavo blaga moraš kot kupec poskrbeti za dostavo izdelka na naš naslov. Strošek dostave v tem primeru kriješ sam/a in do povračila tega stroška nisi upravičen/a.

 

Kako je z vračilom kupnine?

 

Vračilo kupnine se izvede po pregledu izdelka in oceni o primernosti izdelka za vračilo. Vrnjen izdelek pregledamo v roku 1-2 delovnih dni po prejemu vračila in takrat tudi izvedemo vračilo kupnine. Vračilo kupnine nakažemo na tvoj TRR, ki ga posreduješ na priloženem obrazcu za vračilo izdelka. Kot kupec si upravičen do povračila kupnine brez stroškov dostave za naročilo. 

 

Če si ob naročilu koristil promocijsko kodo oziroma darilni bon, se ta sredstva upoštevajo kot popust in jih ne vračamo. Na tvoj TRR nakažemo le vplačani znesek, obenem pa prejmeš tudi novo promocijsko kodo oziroma darilni bon z istimi pogoji.

 

Je postopek zamenjave izdelka enak kot postopek za vračilo?

 

Tako je, postopek vračila izdelka je popolnoma enak, z razliko da namesto vrnjene kupnine prejmeš drug želen izdelek. Če je nov izdelek dražji boš razliko doplačal/a, če pa bo izdelek cenejši, ti bomo razliko povrnili na TRR. Ob menjavi izdelkov nam vedno ob vračilu sporoči, kater izdelek želiš prejeti namesto vrnjenega izdelka.

 

Če nisi prepričan/a, ali je tvoj izdelek primeren za vračilo, nam v izogib dodatnim stroškom pred pošiljanjem izdelka raje pošlji e-sporočilo ali nas pokliči in z veseljem ti bomo pomagali.

 

V kolikor bomo prejeli izdelek, ki ni primeren za vračilo, te bomo o tem obvestili in ga na tvoje stroške vrnili na tvoj naslov.

Uporabnik nima pravice do odstopa od pogodbe skladno s 43.č členom Zakona o varstvu potrošnikov za katerekoli izdelke, ki jih ponuja prodajalec preko spletnega mesta gtocka.si, in sicer iz razloga neprimernosti vračila zapečatenega blaga zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je kupec pod dostavi odprl pečat. 

 

Ta določba se ne upošteva za izdelke, za katere oz. za katerih kategorije je izjema izrecno določena v nadaljevanju: 

  • Izdelki, ki niso bili odprti in uporabljeni

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, kjer ima uporabnik pravico, da odstopi od pogodbe, lahko v roku 14 dni podjetju na elektronski naslov info@gtocka.si ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu prodajalcu nedvoumno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog odločitve.

Odstop od pogodbe na daljavo lahko uveljavljate tudi s posredovanjem izpolnjenega obrazca, katerega si lahko prenesete TUKAJ.

 

Blago morate vrniti prodajalcu nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Blago vrnete na naslov: Tim group, d.o.o., Zvirče 48, 4290 Tržič, Slovenija. Edini strošek, ki vas bremeni pri odstopu od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga.

Izdelek morate vrniti nepoškodovan, poslan v originalni še neodprti embalaži in v nespremenjeni količini. Uporabnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

 

Ob uveljavljanju pravice do odstopa mora uporabnik predložiti tudi kopijo računa in osebne podatke, v kolikor obstaja dvom glede upravičenosti do odstopa od pogodbe ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno kupnino.

 

Vračilo vseh prejetih plačil bomo opravili v roku 14 dni od prejema obvestila o odstopu, ob čemer si pridržujemo pravico do zadržanja vračila do prevzema vrnjenih izdelkov ali dokler uporabnik ne predloži dokazila, da je izdelke poslal nazaj. Uporabnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

 

Uporabnik v zvezi z vračilom izdelkov skladno s tem poglavjem krije stroške vračila blaga. 

 

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oziroma darilni bon, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ne vračajo. Na vaš TRR se vrne le vplačani znesek, obenem pa prejmete tudi novo promocijsko kodo oziroma darilni bon z istimi pogoji.

Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa iz tega poglavja nosi potrošnik.

Prijavi se

Meni

Primerjava0Moj seznam želja0

Vaša košarica

Ni izdelkov v košarici