Kako oddati naročilo

Naročilo v spletni trgovini lahko oddate kot registriran uporabnik ali kot gost. 

 

Razlika med registriranim uporabnikom in gostom je v tem, da registrirani uporabniki v postopku nakupa ustvarijo uporabniški račun z geslom in e-poštnim naslovom, ki jim omogoča hitrejše nakupovanje ob vsakem naslednjem obisku. 

 

Registrirani uporabniki ob se naslednjem obisku enostavno prijavijo v svoj uporabniški račun in lahko hitro oddajo svoje naročilo saj imajo že shranjene vse podatke za naročilo in naslov za dostavo. Poleg tega pa v svojem uporabniškem računu lahko spremljajo vso zgodovino nakupov, zbirajo točke zvestobe in dodajajo ter spreminjajo naslove za dostavo in druge nastavitve.

 

Če želite nakupovati kot gost za to ne potrebujete izbirati gesla in ustvariti uporabniškega profila, kar omogoča hiter nakup vendar boste postopek morali ponoviti tudi ob morebitnem naslednjem nakupu. Kot gost imate sicer enake pogoje in možnosti nakupa, tudi izbiro dostavnega naslova vendar le tega ne morete shraniti za naslednja naročila. Kot gostu se vam ne zbirajo točke zvestobe saj se le te lahko zbirajo samo registriranim uporabnikom od dneva odprtja uporabniškega računa dalje.

 

Postopek nakupa

 1. Prvi korak k oddaji naročila je izbira izdelka ali izdelkov, ki jih želite kupiti. Ko ste našli kar si želite pri izdelku določite količino in kliknite gumb Dodaj v košarico. Če ima izdelek določenih več možnost barv ali velikosti boste pred dodajanjem v košarico morali izbrati tudi barvo in velikost.

  Hitri nakup – poleg gumba dodaj v košarico se nahaja tudi gumb Hitri nakup s katerim preskočite dodajanje izdelka v košarico in vas popelje direktno v nakupni postopek. Ta način nakupovanja je odličen za nakup enega izdelka in kar najhitrejšo možnost zaključka nakupa. Tudi pri tej metodi boste najprej določili količino ter po potrebi barvo in velikost izdelka.

   

   

   

 2. Ko ste zaključili z izbiro izdelkov in dodali v košarico vse kar ste potrebovali lahko svojo košarico odprete s klikom na znak košarice v zgornjem levem delu ekrana.

  Košarica ponudi dve možnosti nadaljevanja:

  Možnost 1: Poglej košarico – ta gumb vas pelje v pregled košarice kjer lahko spremenite količine izdelkov, jih odstranite iz košarice ali enostavno le pregledate njeno vsebino. Ko zaključite z urejanjem kliknete na gumb Nadaljuj na nakup in nadaljujete s 3. korakom.

  Možnost 2: Na nakup – ta gumb vas pelje neposredno na postopek nakupa kjer nadaljujete s 3. korakom.

   

   

 3. Sedaj ste vstopili na stran za zaključek nakupa.

Če ste pri nas prvič izberite možnost Kupi kot gost, če pa že imate uporabniški račun v naši trgovini izberite možnost Prijavi se in se prijavite v vaš račun.

 

Če ste novi uporabnik in ste izbrali možnost naroči kot gost vpišite Ime, Priimek in e-poštni naslov. V kolikor želite ustvariti uporabniški račun izberite še geslo, s katerim boste dostopali do svojega računa. Če ne želite ustvariti uporabniškega računa, polje za geslo pustite prazno.

 

Če se obenem želite prijaviti na prejemanje naših e-novic dodajte kljukico v polje pod geslom.

Ko ste zaključili z izpolnjevanjem kliknite gumb NADALJUJ.

 

 

Sedaj ste na stopnji kjer vpišete svoj naslov za dostavo paketa in sicer: ime, priimek, naslov, poštno številko in mesto, izberete državo ter dodate še svojo telefonsko številko.

 

Če želite račun na podjetje vpišete še ime podjetja in davčno številko.

 

Ko ste zaključili s tem korakom kliknete na gumb NADALJUJ.

 

 

Sedaj ste na koraku kjer izberete vrsto dostave.

 

Izberete lahko med dostavno službo DPD in Pošto Slovenije ali pa izberete osebni prevzem, za prevzem paketa v naši poslovalnici v Kranju.

 

Pri izbiri Pošte Slovenije vam nudimo tudi prevzem paketa na vaši naslovni poštei, za to možnost izberete Poštno ležeče. Če pa želite dostavo paketa na PS Paketomat ali BS Petrol izberite izbrano možnost in iz menija poiščite želen Paketomat ali bencinski servis Petrol ter ga izberite.

 

Pri vrsti dostave lahko vpišete še komentar ali posebne zahteve, želje ipd.

Ko ste izbrali vrsto dostave in vpisali morebitni komentar kliknite gumb NADALJUJ.

 

 

Sedaj ste na točki, ko boste izbrali vrsto plačila vašega naročila.

 

Nudimo vam plačilo preko PayPal sistema, plačilo s kartico, plačilo po povzetju ali z bančnim nakazilom.

 

Če boste izbrali PayPal se vam takoj prikaže gumb za plačilo, ki mu sledite in opravite plačilo ter obenem zaključite vaše naročilo. Na e-poštni naslov vam bo poslano potrdilo o uspešni oddaji naročila. Vaše naročilo bo procesirano takoj.

 

Če boste izbrali plačilo s kartico se odpre okno za vpis podatkov o kartici, ki jih vpišete in kliknete gumb ODDAJ NAROČILO. Za procesiranje plačila bo po vsej verjetnosti zahtevano dvojno preverjanje plačila preko aplikacije banke ali SMS sporočila, ki ga morate opraviti za uspešno plačilo in oddajo naročila. Na e-poštni naslov vam bo poslano potrdilo o uspešni oddaji naročila. Vaše naročilo bo procesirano takoj.

 

Če izberete možnost plačila po povzetju boste z gumbom ODDAJ NAROČILO zaključili nakup in oddali naročilo, ki ga boste plačali kurirju ob dostavi ali na sedežu podjetja ob osebnem prevzemu. Na e-poštni naslov vam bo poslano potrdilo o uspešni oddaji naročila. Vaše naročilo bo procesirano takoj.

 

Če izberete možnost plačila z bančnim nakazilom boste z gumbom ODDAJ NAROČILO zaključili nakup in oddali naročilo. Na e-poštni naslov vam bo poslano potrdilo o oddaji naročila in dodatno sporočilo s podatki za plačilo naročenega blaga. Vaše naročilo bo obravnavano šele po prejemu vašega plačila na transakcijski račun podjetja.

 

 

V vseh primerih oddaje naročila boste o oddaji in poteku naročila obveščeni preko e-poštnega naslova, ki ste ga uporabili za nakup.

Če sporočil ne najdete v vašem nabiralniku preverite še mapo SPAM ali PROMOCIJE in preverite če se sporočila nahajajo tam. V kolikor se jih premaknite v mapo prejeto e-naslov info@gtocka.si pa dodajte v vaš imenik in se tako izognite, da bi sporočila še naprej prejemali v omenjeni dve mapi.

Tako, uspešno ste zaključili nakup. Zahvaljujemo se za zaupanje in upamo, da boste z izdelki karseda zadovoljni.

Prijavi se

Meni

Primerjava0Moj seznam želja0

Vaša košarica

Ni izdelkov v košarici