Penis in dildo

Penis in dildo sta izredno priljubljena in pogosto iskana erotična igračka, ki jo kupujejo tako ženske, moški in pari. Dildo je resnično vsestranski erotični pripomoček, ki lahko popestri osamljene trenutke ali že tako vroče skupne večere. 

V nadaljevanju bomo pogledali kako lahko dildo uporabiš in kako se med seboj razlikujejo umetni penis, klasični dildo in ostale vrste, ki jih nudimo v našem sex shopu. Preberi tudi kako izbrati svoj prvi dildo glede na material iz katerega so izdelani.

Kot za vse erotične pripomočke je tudi za penis in dildo izredno pomembna pravilna uporaba lubrikanta, čiščenje in vzdrževanje tvoje igračke. V kolikor nisi prepričan/a, kako izbrati, uporabljati ali vzdrževati svojo igračko te vabim, da si prebereš nadaljevanje zapisa.

Na kakšen način lahko uporabim dildo?

Dildo je namenjen vaginalni in analni stimulaciji zato so uporabniki tako ženske kot moški.

Z različnimi oblikami dildov pa se spreminjajo tudi možnosti uporabe in namen stimulacije, saj v pestrem izboru najdeš realistične dilde oz. umetne penise, dildo z ukrivljeno glavico za stimulacijo ženske G točke ali moške prostate, dvojne dilde za dvojno penetracijo in dilde za pritrjevanje na strap-on pasove.

Katere vrste dildov poznamo?

Penis oz. realistični dildo je najbolj klasična oblika dilda, ki prevzema obliko pravega penisa. Njihova površina ima izbočene žile, realistično glavico in moda, lahko pa so tudi brez mod. Umetni penisi imajo v večini primerov tudi široko dno, ki je primerno za namestitev na gladke podlage, ki se jih dobro oprimejo in tako omogočajo prostoročno uporabo. Realistični dildo je namenjen vaginalni stimulaciji, seveda pa ga lahko uporabiš tudi za analne užitke.

Kakšen bo občutek je odvisno tudi od materiala, ki so pri izdelavi umetnih penisov različni. Izbiraš lahko takšne iz plastičnih materialov, različnih vrst gum, silikona in tudi materialov, ki simulirajo občutek kože (RealSkin, FeelSkin) ter tako poskrbijo za resnično realistično izkušnjo.

Novosti na področju umetnih penisov so tudi modeli Uncut in Sliding skin, ki so izdelani iz dvoslojniih materialov in imajo premikajočo kožico, ki nudi dodatno stimulacijo in še bolj realističen izgled.

Dildo je klasični erotični pripomoček, ki nudi resnično veliko možnosti uporabe in je najbolj priljubljen izmed vseh. Klasični dildo ima praviloma valjasto obliko, njegova površina pa je lahko povsem gladka ali obogatena z različnimi strukturami kot so izbokline, rebra ipd. Oblika dilda je lahko tudi različno ukrivljena in tako omogoča različne namene uporabe, od vaginalne do analne stimulacije.

Klasična valjasta oblika z ravno ali odebeljeno glavico je lahko odlična za vaginalno in analno stimulacijo, dildo z odebeljeno ali ukrivljeno glavico pa bo predvsem dobro stimuliral žensko G točko. Lahko pa je primeren tudi za odlično stimulacijo moške prostate. Različne strukturirane površine dilda pripomorejo k izredni vaginalni stimulaciji med potiskanjem. Tudi pri klasičnih dildih lahko izbereš takšne s širokim dnom, ki je primerno za namestitev na gladke podlage, ki se jih dobro oprimejo in tako omogočajo prostoročno uporabo

Pri klasičnih dildih so materiali prav tako kot pri ostalih vrstah lahko zelo različni, tako lahko dobiš dildo iz različnih gum, silikona, medicinskega silikona, plastike, kovine in stekla.

Dildo iz stekla in kovine je klasični dildo izdelan iz trdega materiala, ki je lahko kaljeno steklo ali nerjaveče jeklo. Tovrstni stimulatorji so tako kot klasični dildi lahko namenjeni vaginalni in analni stimulaciji.

Prednost steklenih in kovinskih dildov je lahko tako v samem materialu kot tudi v občutkih pri uporabi. Stekleni dildo dobro zadržuje temperaturo, zato ga za dodatne užitke lahko enostavno ogreješ v mikrovalovni pečici ali z vročo vodo in ga ohladiš v hladilniku ali pod hladno vodo. Steklo je povsem nealergeno in neporozno, kar preprečuje, da bi se na njem nabirale bakterije ali bi se pojavile alergijske reakcije.

Dvojni dildo je lahko oblikovan na različne načine in v večini primerov spominja na realistični dildo oz. umetni penis, le da je oblikovan dvostransko.

Prva oblika je ravna, ki ima na vsaki strani glavico in je praviloma dobro upogljiv ter tako primeren za dvojno stimulacijo hkrati ali uporabo v paru, kjer si igračko delita dve uporabnici ali uporabnika.

Druga oblika je oblika črke U, kjer ima dildo prav tako dve glavici, vendar je njegova oblika že prilagojena za hkratno vaginalno in analno stimulacijo. Dvojni dildo v obliki črke U ima v večini primerov tudi različni debelini na vsaki strani, kar omogoča da debelejši ali tanjši del uporabite tako vaginalno kot tudi analno.

Tretja oblika je realistični dvojni penis, kjer je dildo oblikovan enako kot običajni umetni penis le da ima dva korena in glavici, ki se držita skupaj. Ta vrsta dilda ni primerna za vaginalno in analno stimulacijo hkrati, omogoča pa dvojno penetracijo in je tako primeren za tiste, ki sanjate o dveh moških naenkrat.

Dildo za Strap-on je erotični pripomoček s podstavkom, ki ga lahko namestiš na strap-on pasove in je lahko klasični, realistični ali dvojni. Večina strap-on pasov omogoča namestitev različnih dildov s pomočjo menjave obročkov, ki so priloženi pasovom. Zato v osnovi lahko na strap-on pasove pritrdite vse dilde, ki imajo široke podstavke, razen če je le ta posebej namenjen za določen strap-on pas, kar je praviloma opredeljeno v posameznem opisu izdelka. V tej skupini tako najdeš izbor dildov iz drugih skupin, ki so primerni tudi za uporabo s strap-on pasovi.

Kakšen material dilda naj izberem?

Dildo je lahko izdelan iz zelo različnih materialov, od silikona, različnih termoplastičnih gum, stekla, kovine in mehkih materialov, ki imitirajo občutek kože. Izbira materiala je pomembna v smislu kvalitete, po drugi strani pa je pomembno, da izbereš material tudi glede na tvoje želje po trdoti in občutkih med uporabo.

Vsekakor so najbolj priljubljeni dildi, ki so izdelani iz silikona. Silikon je mehak, prijeten na otip in ni alergen ter je povsem varen za uporabo in koži prijazen. Čistiš jih lahko z mlačno vodo in blagim milom ali uporabiš čistilo erotičnih igračk.

Termoplastične gume so mehki materiali, ki praviloma ne vsebujejo ftalatov in so cenejša opcija, kot dildi iz silikona, se pa lahko hitreje poškodujejo, saj material lahko sčasoma postane porozen.

Steklo in kovina sta trša materiala, ki sta v primerjavi z ostalimi predvsem enostavnejša za čiščenje in sta zaradi trde in neporozne površine tudi izjemno higienična. Prednost teh materialov je tudi enostavno ohlajevanje in ogrevanje s hladno in vročo vodo, kar omogoča še dodatno možnost stimulacije.

Različne barve dildov nimajo posebnega namena in so tukaj le za popestritev in so popolnoma tvoja izbira, zato le izberi tisto, ki ti je najljubša.

Uporaba lubrikanta

Pri uporabi dildov je skoraj nujna uporaba lubrikanta, saj ti nudijo prijetno vlaženje, zmanjšajo trenje in poskrbijo za prijetno izkušnjo.

Pri uporabi dildov, ki so izdelani iz gume, silikona in materialov imitacije kože uporabljaj le lubrikante izdelane na vodni osnovi. Pri dildih, ki so izdelani iz stekla in kovine, lahko uporabljaš tako vodne kot tudi silikonske lubrikante, ki so dlje časa obstojni.

Vzdrževanje

Dildo po vsaki uporabi dobro očisti, kar lahko storiš z mlačno vodo in nežnim milom ali uporabiš čistilo erotičnih igračk. Po končanem čiščenju dildo vedno dobro osuši in šele nato shrani za naslednjo uporabo.

Nekateri izdelki iz gume imajo lahko neprijeten vonj, kar je lahko posledica vsebnosti ftalatov in kemikalij, ki niso varni za telo, zato vedno kupujte izdelke ki ne vsebujejo ftalatov. Če imajo izdelki kljub temu neprijeten vonj, jih le dobro očisti in speri s čisto vodo.

Prijavi se

Meni

Primerjava0Moj seznam želja0

Vaša košarica

Ni izdelkov v košarici