Klasični silikonski lubrikanti

Silikonski lubrikanti so nekoliko manj priljubljeni od vodnih, še vedno pa imajo svoje prednosti, ki zlahka prekosijo slabe lastnosti teh izdelkov. Še vedno so podobni vodnim lubrikantom, vendar imajo nekoliko drugačno teksturo, so bolj mastni in dlje obstojni.

Med lubrikanti na silikonski osnovi boste našli tudi lubrikante z aromo, ki niso jedljivi, nudijo pa prijeten vonj in so v večini primerni tudi za erotično masažo. Masažna olja niso primerna za uporabo na intimnih predelih. Zato so silikonski lubrikanti odlična izbira, če erotična masaža vodi v spolne odnose.

V nadaljevanju si lahko prebereš kakšne so prednosti in kakšne slabosti lubrikantov na silikonski osnovi, kako jih očistiti in nekaj drugih informacij, ki ti zagotovo pridejo prav pred nakupom lubrikanta.

Poglejmo najprej njihove prednosti

-          So zelo obstojni, gladki in mastni zaradi česar jih pogosto uporabljamo za analne spolne odnose.

-          Zaradi obstojnosti jih dodajamo manjkrat in tudi porabimo manjše količine kot vodnih.

-          Primerni so za uporabo v kadi, pod prho in v bazenih, saj se ne sperejo z vodo.

-          Večina silikonskih lubrikantov je primerna za uporabo s kondomi iz lateksa, vseeno pa bodite na ta podatek pozorni pri opisu posameznega izdelka.

-          Nudijo izjemne občutke, saj so v večini svilnati in resnično gladki na otip.

-          Možnost alergijskih reakcij na tovrstne lubrikante je majhna, vseeno pa večja kot pri vodnih lubrikantih.

Slabe strani lubrikantov na silikonski osnovi

-          Niso primerni za uporabo z erotičnimi igračkami in pripomočki, ki so izdelani iz silikona in drugih materialov, izjema so le kovinski in stekleni erotični izdelki.

-          Težje čiščenje je zagotovo slaba stran, ki pa jo odtehta njihova obstojnost in gladki občutki, ki jih nudijo.

-          Možnost alergijskih reakcij je višja kot pri vodnih lubrikantih.

Čiščenje

Čiščenje lubrikanta na silikonski osnovi je nekoliko težje kot lubrikanta na vodni osnovi. Namreč silikonski lubrikanti vsebujejo silikone, ki so odpornejši na vodo zato jih ne moremo le sprati in je potrebna uporaba mila.

Za čiščenje iz oblačil in posteljnine bo potrebno pranje v pralnem stroju. Za čiščenje lubrikanta iz erotičnih igračk pa uporabite čistilo erotičnih igračk. V kolikor le tega nimate pri roki uporabite toplo vodo in milo, ki naj bo blago, da ne poškoduje materiala erotične igračke.

Na telesu in intimnih predelih lahko lubrikant najbolje odstranite pod prho. Na sluznici pa boste lahko še nekaj časa čutili njegovo prisotnost, ki pa se izloči običajno v roku 24 ur.

Dodatne informacije

Med silikonske lubrikante pa ne spadajo le klasični temveč imamo v ponudbi tudi analne lubrikante, ki so nekoliko gostejši za še daljšo obstojnost. Med analnimi silikonskimi pa najdete tudi relaksacijske lubrikante, ki so namenjeni sprostitvi mišic na predelu anusa in nudijo prijetnejše analne spolne odnose.

Opozorila

Silikonski lubrikanti vsebujejo več posebnih sestavin, zato priporočamo da pred vsako uporabo lubrikanta, ki ga še niste uporabljali, naredite test občutljivosti. To naredite tako, da na podlaht nanesete manjšo količino lubrikanta in počakate vsaj 30 minut. V kolikor se pojavi draženje ali druga reakcija na koži, lubrikanta ne uporabljajte.

Prijavi se

Meni

Primerjava0Moj seznam želja0

Vaša košarica

Ni izdelkov v košarici