Analni vodni lubrikanti

Analni vodni lubrikanti so najpogostejša izbira večine uporabnikov pri analnem seksu, saj so kompatibilni z vsemi vrstami erotičnih igračk in kondomov in so telesu prijazni. Prav tako bodo analni vodni lubrikanti primerna izbira če se z analnim seksom soočaš prvič. Začetnikom priporočamo tudi lubrikante z relaksacijskim učinkom o katerih lahko več prebereš v nadaljevanju zapisa.

V kombinaciji z analnimi vodnimi lubrikanti lahko uporabiš tudi analne spreje in gele, ki še izboljšajo tvojo analno izkušnjo. V nadaljevanju preberi še kakšne prednosti in kakšne slabosti imajo analni vodni lubrikanti, kako jih očistiti in nekaj drugih informacij, ki ti zagotovo pridejo prav.

Poglejmo najprej prednosti

-          Analni vodni lubrikanti so gostejši kot klasični vodni lubrikanti in tako dlje obstojni in nudijo boljše vlaženje.

-          Lahko jih uporabljaš z vsemi vrstami kondomov in vsemi erotičnimi pripomočki in igračkami

-          So blagi in ne vsebujejo posebnih sestavin, zato v večini primerov tudi ne povzročajo nelagodja ali alergijskih reakcij med njihovo uporabo. Tako so primerni tudi za osebe z bolj občutljivo kožo in težavami z alergijo.

-          Čiščenje lubrikantov na vodni osnovi je enostavno, tako s telesa kot tudi iz oblačil, posteljnine in drugih površin.

Slabosti analnih lubrikantov na vodni osnovi

-          Kljub temu, da so gostejši od klasičnih so v primerjavi s silikonskimi še vedno manj obstojni in jih je posledično med analnim spolnim odnosom potrebno večkrat dodati.

-          Ker se hitro sperejo niso primerni za uporabo v kadi, pod prho ali v bazenih.

-          Ob dolgotrajnih spolnih odnosih jih boste količinsko porabili več kot silikonskih.

Kaj pa analni vodni lubrikanti z relaksacijskim učinkom?

Med analnimi vodnimi lubrikanti so izjemno priljubljeni tudi lubrikanti z učinkovinami, ki sproščajo analne mišice in tako omogočajo enostavnejšo in manj bolečo analno penetracijo. Vsekakor priporočamo uporabo takšnih lubrikantov vsem, zlasti če si začetnik/ica ali če pri uporabi običajnega lubrikanta opažaš nelagodje ali se pojavljajo bolečine.

Podobni izdelki so tudi analni spreji in geli, ki so posebej namenjeni sproščanju mišic anusa in jih lahko uporabljaš v kombinaciji z analnimi vodnimi ali silikonskimi lubrikanti. Več o teh si preberi tukaj.

Čiščenje

Čiščenje analnega lubrikanta na vodni osnovi je enostavno, saj ga lahko s praktično vseh površin očistiš le z vodo. Pri gostejših lubrikantih, kot so analni včasih samo voda ne zadostuje, zato takrat lahko dodaš kanček mila.

Iz erotičnih igračk in pripomočkov prav tako lubrikant enostavno spereš s toplo vodo in blagim milom. Ko končaš pa igračko očisti še s čistilom erotičnih igračk, ki poskrbi za popolno higieno. Vsekakor bodite pozorni, da ne uporabiš močnih mil, s sestavinami, ki bi lahko poškodovali material tvoje igračke.

Opozorila

Čeprav analni vodni lubrikanti veljajo za nežne in ne vsebujejo posebnih sestavin, vseeno priporočamo da pred vsako uporabo lubrikanta, ki ga še nisi uporabljal/a, narediš test občutljivosti. To narediš tako, da na podlaket naneseš manjšo količino lubrikanta in počakaš vsaj 30 minut. V kolikor se pojavi draženje ali druga reakcija na koži, lubrikanta ne uporabljaj.

Prijavi se

Meni

Primerjava0Moj seznam želja0

Vaša košarica

Ni izdelkov v košarici